Салліван припустив, на скільки Україні вистачить допомоги на $61 млрд

Адміністрація Джо Байдена визнає, що через зволікання з постачаннями американського озброєння ЗСУ були вимушені економити боєприпаси. Проте ухвалення пакету допомоги на 60,8 млрд доларів дозволить закрити всі потреби української армії. Про це під час брифінгу сказав радник із національної безпеки США Джейк Салліван.

За його словами, з тими ресурсами, що влада зараз має в наявності, США здатні «забезпечувати Україну тим, що їй потрібно, впродовж 2024 року».

Джейк Салліван визнав, що піврічні зволікання у Конгресі з схваленням пакету військової допомоги Україні відчули на фронті. ЗСУ через цю затримку вимушені були економити боєприпаси. Внаслідок чого росіянам вдалося потіснити їх, захопивши частину територій, зокрема Авдіївку.

На переконання радника, процес надання додаткових коштів союзникам США, включаючи Україну, зайняв «занадто багато» часу.

Чиновник назвав «чудовою новиною» оголошений 24 квітня пакет першочергової допомоги Україні на 1 млрд доларів. Водночас визнав, що на полі бою українські сили досі перебувають під жорстким тиском росіян.

За словами Джейка Саллівана, внаслідок піврічної затримки Конгресом щодо додаткового фінансування утворилася яма. Щоб здолати її, знадобиться певний час, підсумував чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *