В ЄС готують бойкот заходу, який влаштовує «миротворець» Орбан, – ЗМІ

В ЄС, роздратованому «миротворчими» місіями угорського прем’єра Віктора Орбана до Москви та Пекіна, розмірковують над тим, як “вибити вітер з його крил”. Як пише Politico, планується безпрецедентний крок – бойкот заходу, який організовує країна, що головує в Євросоюзі.

За інформацією видання, йдеться про саміт міністрів закордонних справ країн ЄС, який Угорщина має намір провести 28-29 серпня.

Відзначається, що цей захід є чудовою можливістю для Віктора Орбана спробувати сформувати зовнішньополітичний порядок денний Євросоюзу. А для очільника угорського МЗС Петера Сійярто – опинитися в центрі уваги.

Однак все може статися зовсім не так, як мріють у Будапешті. У багатьох європейських столицях дивляться на саміт глав МЗС під головуванням Угорщини, як на чергове пропагандистське шоу, і здебільшого не налаштовані брати в ньому участь. Такі настрої, як відзначає видання з посиланням на власні джерела, посилилися після так званих миротворчих візитів Віктора Орбана до Володимира Путіна і Сі Цзіньпіна. Ці поїздки не були узгоджені з 26 іншими лідерами країн ЄС.

Щоб дати угорській владі зрозуміти, що вона не говорить від імені Євросоюзу, глави МЗС євроблоку мають намір бойкотувати саміт у Будапешті.

За планом, 28-29 серпня глава європейської дипломатії Жозеп Боррель організує зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС. Поїздка на цей захід дає можливість проігнорувати конференцію, яку планує провести Угорщина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *