Перша серед православних: Греція легалізувала одностатеві шлюби

Греція стала першою православною країною, яка дозволяє людям однієї статі укладати шлюби і всиновлювати дітей. Напередодні, 15 лютого, грецький парламент ухвалив відповідний закон. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, який просував цей закон.

«Голосування відбулося: від сьогоднішнього вечора Греція пишається тим, що стала 16-ю країною ЄС, яка законодавчо закріпила шлюбну рівність», – написав Кіріакос Міцотакіс у мережі Х (Twitter).

За словами прем’єра, ухвалення рішення, стане важливою віхою для прав людини, яке відображає сьогоднішню Грецію – прогресивну і демократичну.

Прем’єрський законопроєкт про одностатеві шлюби підтримали 176 депутатів з 245 присутніх на засіданні. Загалом грецький парламент налічує 300 депутатів. Як пише Reuters, закон було ухвалено всупереч спротиву частини представників, правоцентристської партії «Нова демократія, лідером якої Кіріакос Міцотакіс. Необхідну кількість голосі закон набрав завдяки лівій опозиції.

Православна церква Греції, яка має вплив на суспільну думку у країні, виступає проти узаконення шлюбів між людьми однієї статі.

У 2015 році Греція дозволила одностатевим парам цивільне партнерство, а в 2017 році громадянам було надано право на визнання своєї гендерної ідентичності та зміну юридичної статі без хірургічного втручання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *