Росія прагне захопити усю Україну, – Трамп

Колишній очільник Білого дому Дональд Трамп втретє офіційно прийняв висунення від Республіканської партії на посаду президента. Про свою згоду він повідомив напередодні під час національного з’їзду республіканців у Мілуокі, повідомляє CNN.

Як відзначає видання, ця промова стала першим публічним виступом Трампа після скоєного на нього замаху.

Кандидат від республіканців запевнив, що балотуватиметься від всієї держави, а не від половини Штатів. На його переконання, «немає перемоги в перемозі для половини Америки».

У своїй промові, як пише «Голос Америки», політик згадав про розв’язану Росією війну в Україні. На переконання Трампа, поштовхом до широкомасштабного вторгнення росіян стало виведення американських військ з Афганістану. Він впевнений, що це катастрофічна подія та найгірше приниження в історії США.

«Підбадьорена тією катастрофою, Росія вдерлася в Україну, вони побачили цю групу людей, які виявились некомпетентними», – заявив Дональд Трамп.

Він також згадав попередні напади армії РФ, починаючи з вторгнення в Грузію. При цьому підкреслив, що ці агресивні дії Росія здійснила, коли при владі були демократи.

«За президента Буша Росія вдерлася в Грузію. За президента Обами Росія захопила Крим. За нинішньої адміністрації Росія прагне захопити усю Україну», – наголосив лідер республіканців.

Він також підкреслив вкрай жорстокий характер війни проти України, наголосивши, що бомблять мирні міста, рівняють будівлі з землею.

У цій промові він вкотре підкреслив свою здатність швидко припинити будь-яку військову агресію. Трамп заявив, що може зупинити війну, зробивши один телефонний дзвінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *