Кількість міністерств в уряді можуть скоротити на третину, – Шмигаль

Кабінет міністрів України чекає масштабна оптимізація. Внаслідок неї кількість міністерств буде скорочено на третину. Про це повідомив прем’єр-міністр Дениса Шмигаль під час прес-конференції 4 березня, пише “РБК-Україна”.

За словами очільника уряду, масштабна реорганізація відбудеться у рамках створення Центру уряду. Головним завданням новоствореного органу стане адміністративна підтримка міністерств. Завдяки цьому можна буде оптимізувати штат.

У міністерствах працюватиме невелика кількість висококваліфікованих спеціалістів. Вони будуть формувати державну політику.

«Центр уряду має надавати відповідні юридичні кроки, підтримку, якісно і швидко готувати потрібні міністерствам документи», – пояснив Денис Шмигаль.

Він додав, що уряд вже почав працювати в цьому напрямку, і в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій.

Про необхідність масштабного скорочення в Кабміні повідомляв президент Володимир Зеленський на пресконференції «Україна. Рік 2024». За словами глави держави, це станеться через брак коштів у державній казні.

Раніше прем’єр Денис Шмигаль повідомляв, що розмір необхідних для післявоєнного відновлення України коштів станом на середину лютого 2024 року збільшився до 486 млрд доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *