США «стурбовані» участю солдат КНДР у війні на боці РФ

Фото: солдати КНДР

США висловлюють занепокоєння щодо можливого відправлення північнокорейських солдатів до Росії для участі у війні проти України. Але це свідчить про зростаючий рівень відчаю Москви. Про це заявив Шон Саветт, представник Ради національної безпеки США, повідомляє Reuters.

Він зазначив, що у випадку підтвердження цієї інформації, це стане ознакою значного поглиблення військових відносин між Росією та Північною Кореєю.

“Цей крок також демонструє новий рівень відчаю Росії, яка продовжує зазнавати значних втрат на полі бою в своїй агресивній війні проти України,” — підкреслив Саветт.

Нагадаємо, 13 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про зміцнення союзу між Росією та Північною Кореєю. Він зазначив, що мова йде не лише про передачу зброї, але й про “направлення північнокорейських військових до російських окупаційних сил”.

14 жовтня Зеленський також отримав доповідь від Головного управління розвідки Міноборони України та Служби зовнішньої розвідки, у якій було зазначено про фактичну участь КНДР у війні на боці Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *