ЄС надав Україні систему для розмінування

Система MV-10. Фото: на сторінці Борреля у мережі Х.

Державна служба спеціального транспорту України отримала спеціальну систему для розмінування DOK-ING MV-10, яку надіслав Євросоюз. Про це повідомляється на сайті ЄС.

6 лютого до Києва з робочим візитом прибув голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. У рамках його поїздки до України приїхала система для розмінування.

У повідомленні зазначено, що це остання поставка з пакету допомоги гуманітарного розмінування у розмірі 25 млн євро від ЄС, який затвердили на саміті в лютому 2023 року.

«Для нас велика честь зробити роботу українських саперів безпечнішою та ефективнішою з цим європейським обладнанням», – зазначив Боррель.

Надана машина MV-10 здатна знешкодити протипіхотні та протитанкові міни, зокрема й боєприпаси, які не здетонували. Перевагою є можливість використання на великих територіях. Система здатна розмінувати 4000 квадратних метрів на годину. Також програма допомоги від ЄС включає навчання для саперів України, які працюватимуть на отриманій системі.

До слова, через повномасштабну війну з Росією, наразі Україна одна з найбільш забруднених мінами територій. Ефективне розмінування дозволить цивільному населенню повернутися до життя на раніше окуповані території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *