ISW проаналізував “вкиди” Лаврова про війну на Радбезі ООН

Сергій Лавров. Фото: росЗМІ

У понеділок, 22 січня, країна-агресорка РФ скликала засідання Радбезу ООН, на якому звинуватила країни Заходу щодо незацікавленості припинення війни в Україні. З гучною промовою виступав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Основні тези російського очільника відомства проаналізували в новому звіті ISW. 

Лавров заявив, що лише Росія прагне перемовин, але, як і раніше, Кремль виступає за усунення нинішнього українського уряду від влади та вимагає офіційну зміну режиму в Україні. Він продовжував заперечувати незалежність та суверенітет України. Російський чиновник думає, що український народ не хоче захищатися від РФ. Крім того, очільник МЗС Росії вважає, що Захід не тільки підбурює Україну до продовження війни, але й нібито винен у її початку. 

Своєю чергою заступник постійної представниці США в ООН Роберт Вуд вважає інакше. За його словами, війна досі триває через цілеспрямоване прагнення Путіна знищити вщент Україну та підкорити собі її народ

В ISW зазначають, що Москва продовжує використовувати свою позицію в Радбезі ООН для просування своїх інформаційних операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *