У Міноборони Білорусі скаржаться, що їх не запросили на навчання НАТО

Валерій Ревенко. Фото: білоруські ЗМІ

Помічник міністра оборони Білорусі Валерій Ревенко обурений тим, що нібито країни НАТО порушують Віденський документ та загрожують безпеці в Європі. Цинічну заяву він розмістив у соцмережі Х.

Нещодавно НАТО об’явило про найбільші навчання за останні десятиріччя і це налякало Міноборони Білорусі. Ревенко вважає, що Мінську треба було надіслати інформацію про навчання та запрошення як країни-спостерігача.

“Порушено положення глав V і VI Віденського документа, які передбачають направлення інформації про навчання і запрошення взяти участь в якості спостерігача. Такий підхід не має нічого спільного зі прагненням зберегти чинну архітектуру безпеки в Європі”, — написав Валерій Ревенко.

Західний оборонний альянс хоче залучити близько 90 тис. солдатів. Навчання пройдуть у північній Норвегії, в безпосередній близькості до кордону з Росією, а також у Литві, яка межує з Білоруссю, та Угорщині. Останні маневри НАТО, які були більш масштабними, ніж заплановане навчання, відбулися перед розпадом Радянського Союзу в 1991 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *