Японія виділить 100 млн доларів на відновлення України

Прапор Японії. Фото: Unsplash

Уряд Японії планує спрямувати для України 106 млн доларів, що становить майже 16 млрд єн. Про це повідомляє видання Kyodo News.

Кошти, які планує виділити Японія, підуть на відбудову України після війни з РФ. Прогнозують підписання десяти декларацій про співпрацю на конференції, яка відбудеться 19 лютого в Токіо.

Зустріч присвячена другій річниці від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Допомогу від Японії планують витратити на системи для розмінування, які необхідні для відновлення. На конференції зберуться  Фуміо Кісіда, прем’єр Японії, також Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, та голова японської федерації бізнесу Масакадзу Токура.

Видання зазначає, що у січні Японія оголосила спрямування 37 млн доларів до НАТО для військової підтримки України, оскільки до своєї конституції не може надати її самостійно.

Розглядають взаєморозвиток семи сфер: сільське господарство, антикорупційні заходи, біотехнології, тощо. Японські фірми зможуть інвестувати в Україну і сприяти скорішому відновленню. Також можливе підписання договору про усунення подвійного оподаткування для компаній, що відкриють бізнес в країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *