США розглядають лише варіант надати потрібну допомогу, – Гарріс

Конференція Зеленського та Гарріс. Фото: скриншот з відео

Камала Гарріс, віцепрезидентка США, запевнила, що Білий дім має лише один план – надати Силам оборони усю потрібну зброю. Про це вона говорить на спільній конференції з Володимиром Зеленським.

У відповідь на запитання про можливий «план Б» у випадку вето від Палати представників на пакет допомоги для України, вона зазначила, що є лише «план А». Він один – це забезпечити Україну всім необхідним. На її думку, якщо законопроєкт попаде на голосування, то його ухвалять.

Гарріс висловила переконання щодо наявного консенсусу в питанні агресії РФ і є однозначна відповідь – підтримка партнерів, які з нею борються. Вона додала, що Конгрес має всі можливості затвердити повний обсяг, який доступний для Штатів.

Нагадаємо, сенат США ухвалив законопроєкт про виділення допомоги для України у розмірі 60 млрд доларів. Байден закликав Палату представників негайно проголосувати за пакет підтримки, проте вона пішла у відпустку до кінця лютого. У разі підтримки Палатою доведеться ще раз голосувати за це в Сенаті. Пізніше, 16 лютого, стало відомо, що декілька членів Палати представників готують компромісний проєкт зі зменшим фінансуванням для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *