Данія підпише безпекову угоду з Україною найближчим часом

Метте Фредеріксен. Фото: AP

Український президент Володимир Зеленський обговорив з данською прем’єркою Метте Фредеріксен угоду про «гарантії  безпеки» та співпрацю між державами. Про це повідомляє Офіс президента.

На Мюнхенській конференції 17 лютого Зеленський зустрівся з Фредеріксен, де обговорили оборону України. Очільник України висловив вдячність Данії за надану допомогу, а саме 14-ти пакетів підтримки.

Наразі залишилися фінальні етапи в підготовці до підписання двосторонньої угоди у рамках Вільнюських домовленостей країн Великої сімки. Це буде вже четверта угода про гарантії безпеки. Лідери обговорили ймовірні дати ухвалення документу.

Також під час розмови зосередили увагу на майбутній підтримці в протистоянні України та коаліції для забезпечення необхідного озброєння. Зокрема говорили про допомогу данських компаній у виробництві дронів.

Зеленський та Фредеріксен поговорили про підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться в нейтральній Швейцарії та важливість широкої представленості держав.

Нагадаємо, попередньо Володимир Зеленський підписав вже три безпекові угоди тривалістю 10 років: із Великою Британією, Німеччиною та Францією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *