Столтенберг та Орбан узгодили позицію щодо допомоги НАТО Україні

Будапешт згоден не блокувати військову допомогу НАТО Україні. Однак допомагати не буде. Про це сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг під час сумісної з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном пресконференції у Будапешті.

За словами Столтенберга, на саміті НАТО, що відбудеться менше ніж за місяць у Вашингтоні, учасники Альянсу мають ухвалити важливі рішення щодо підтримки України.

Йдеться про забезпечення безпекової допомоги, навчання українських бійців, та надання Києву довгострокових фінансових зобов’язань з військової підтримки. Генсек очікує, що вказані питання будуть узгоджені на липневій зустрічі союзників.

Завдяки цьому, за словами Єнса Столтенберга, буде забезпечено передбачуваність та підзвітність, які необхідні Україні.

«Прем’єр-міністр Орбан чітко дав зрозуміти, що Угорщина не братиме участі в цих зусиллях НАТО, і я приймаю цю позицію», — додав функціонер.

Він уточнив, що до реалізації намірів Альянсу щодо підтримки України, не будуть залучатися ані кошти, ані персонал Угорщини. Натомість чинна влада цієї країни не буди проти зусиль НАТО, спрямованих на допомогу Києву.

На переконання генсека, такий спосіб має спрацювати. І коли союзники зберуться у липні у Вашингтоні, то матимуть змогу фіналізувати угоду щодо цих питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *