Україна зможе виробляти 100 аналогів “Ланцетів” на місяць, – Федоров

Михайло Федоров. Фото: скриншот з відео

Голова Мінцифри Михайло Федоров зауважив, що невдовзі протягом декількох місяців Україна зможе виробляти близько ста аналогів по типу російського безпілотника «Ланцет». Про це він сказав в інтерв’ю на каналі «Дія».

Федоров розповів, що за останні дні тестували чотири компанії дронів виробництва України типу “Ланцет”, які пройшли попередні випробування у важких погодних умовах. З чотирьох розробок успішними виявилися дві. Відтепер на безпілотники чекають бойові тренування.

Він зауважив, що наразі потрібно якнайшвидше видавати контракти та гроші для реалізації, і за декілька місяців виробництво зможе бути близько 100 дронів на місяць. Міністр поділився, що варто запровадити виробництво, і як тільки з’явиться 2-3 компанії – ринок запуститься. А через рік їх буде десяток.

Перевагою саме таких безпілотників можливість працювати вдень, велика дистанція ураження техніки, оскільки він працює на 30-40 км. Для порівняння FPV-дрони лиш на 10-20 км. «Ланцети» керуються відеоканалом, який забезпечує корегування руху під час ураження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *