КНДР відправить інженерні війська на окуповану Донеччину, – ЗМІ

Трохи більше ніж за два тижні після підписання військового пакту між Москвою та Пхеньяном КНДР направить своїх військових на допомогу Росії. Очікується, що за це режим Кім Чен Ина щороку отримуватиме від Кремля до 115 млн доларів, повідомляє південнокорейська телекомпанія TV Chosun із посиланням на неназваного представника уряду.

За інформацією джерела, північнокорейські збройні сили, що входять до складу інженерного корпусу, в липні відправляться до окупованих росіянами районів Донецької області. Як відзначив урядовець, йдеться про інженерні та будівельні підрозділи.

За його словами, їх завданням буде відновлення зруйнованого у боях міста. Видання припускає, що йдеться про Донецьк.

Також відзначається, що раніше КНДР направляла військових з інженерного корпусу за кордон, зокрема, на Близький Схід. За інформацією видання, зазвичай бійці маскуються під співробітників таких компаній, як «Намган Констракшн». Проте «працівники» повністю контролюються військовою системою.

Кожен із них, за словами колишнього виконувача обов’язків посла Північної Кореї в Кувейті Рю Хьон У, мав звання. Наприклад, президент будівельної компанії Намган у Кувейті був полковником.

За оцінкою Інституту вивчення війни (ISW), північнокорейська армія налічує 10 інженерних бригад. Щоб отримувати щорічно до 115 доларів КНДР має відправити до Росії 3-4 бригади.

Нагадаємо, 19 червня в Пхеньяні російський та північнокорейський диктатори Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали угоду про всеосяжне співробітництво між державами. Домовленість, зокрема, передбачає, надання військової допомоги, якщо на одну з країн буде здійснено збройний напад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *