Білий дім розкритикував Трампа за слова про заохочення РФ до агресії

Білий дім. Фото: prousa.inf

Представники Білого дому відреагували на виступ Дональда Трампа на мітингу, де він проголосив про заохочення РФ до агресії на членів НАТО. Про це повідомляє видання Bloomberg.

На передвиборчому мітингу у штаті Південна Кароліна експрезидент США Дональд Трамп заявив, що у випадку не сплати внесків до НАТО, він заохотить Росію до нападу і не захищатиме країну. Оскільки не заплачені кошти – порушення закону. Також він згадав, як Альянс був у розгромленому стані, допоки Трамп не змусив усіх інвестувати в оборону.

Представники НАТО занепокоєні можливим приходом Трампа до влади. Речник Білого дому зробив заяву про критику керівництва експрезидента:

«Заохочувати вторгнення терористичних режимів до найближчих союзників жахливо і безпідставно, це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу економіку», — заявив Ендрю Бейтс.

Також за його словами, саме завдяки досвідченому керівництву президента Байдена НАТО наразі найвпливовіше за всю історію.

Нагадаємо, колишній президент США неодноразово критикував країни-члени НАТО, щоб вони збільшували видатки на оборону та не користувалися потенціалом США. Зокрема Трамп задумувався й про вихід з Альянсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *