В США назвали фундаментальною зміною знищення «Цезаря Кунікова»

У Чорному морі через систематичні удари українських дронів по російським кораблям відбулися фундаментальні зміни. РФ втратила там своє домінування, так представник Держдепу США прокоментував знищення українськими військовими російського корабля «Цезар Куніков», повідомляє «Голос Америки».

За словами посадовця, успішні українські удари по російським флоту є серйозною справою, бо українцям вдалося змінити баланс сил у регіоні.

«Той факт, що російський флот не може діяти в Чорному морі як завгодно, порівняно з тим, як він міг діяти на початку цієї війни, є фундаментальною зміною стратегічного позиціювання в Чорноморському регіоні», – американський чиновник.

Він схвально оцінив «креативну та інноваційну стратегію асиметричної відповіді, яка дозволила Україні зміцнити її безпеку в Чорному морі».

За його словами, Росія вже позбулася п’ятої частини свого Чорноморського флоту в результаті українських атак, що дуже важливо для підтримки України з боку США. Представник Держдепу США підкреслив, що базисним елементом надання цієї допомоги є сприяння «зростанню української економіки та тому, щоб Україна самостійно підтримувала свої військові зусилля».

14 лютого військові Головного управління розвідки Міноборони України за допомогою безпілотників «Магура» потопили російський десантний корабель «Цезар Куніков».

Коментуючи цю подію Генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україні досягла значних успіхів у війні, відкинувши російський флот від західних берегів Чорного моря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *