Байден закликав до підтримки України після звинувачень Путіна у смерті Навального

Байден під час звернення. Фото: AP

Американський президент Джо Байден звинуватив Путіна у смерті Олексія Навального та наголосив сенаторам про потребу підтримки України. Про це він говорить в спеціальному зверненні.

Джо Байден записав окреме звернення після повідомлень про смерть Навального, де заявив, що немає підстав вважати повідомлення росЗМІ неправдивими, оскільки влада РФ все одно напише свою історію. Проте у будь-якому випадку, на його думку, за все відповідатиме диктатор Путін.

Президент США підкреслив, що російський голова держави нападає не лише на інші країни, зокрема вторгнення в Україну, а й жахливо поводиться з власним народом. Він сказав, що Навальний був сильною людиною, яка присвятила себе для процвітання РФ.

Байден закликав Конгрес швидше прийняти законопроєкт про міжнародну допомогу, що надасть Україні підтримку для боротьби, оскільки вето на фінансування «ніколи не забудеться». Він наголосив, що час іде й треба приймати рішення.

Нагадаємо, Сенат США ухвалив проєкт закону про виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, проте Палата представників пішла у відпустку до кінця лютого, що призупинило процес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *