Кулеба обговорив відновлення миру з головою МЗС Китаю

Зустріч Кулеби і Ван І. Фото: мережа Х/Дмитро Кулеба

У рамках Мюнхенської конференції міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з китайським колегою Ван І. Про це він написав у дописі в мережі Х.

У суботу, 17 лютого, Кулеба говорив із Ван І. Міністр поділився, що розповів про майбутній Глобальний саміт миру, який запланували у Швейцарії. Також зачепили тему відносин між Україною та Китаєм, зокрема в торгівлі.

Видання Reuters зазначає, що у неділю Ван і зробив заяву, де наголосив, що Китай продовжуватиме наполягати на врегулюванні ситуації в Україні шляхом діалогу. Китайський чиновник зауважив, що його країна не буде «підливати масла у вогонь».

Протягом довгого часу Україна намагається залучити Китай до підтримки Формули миру, запропонованої Володимиром Зеленським. Тому участь Китаю на саміті лідерів дуже важлива.

Китай також пропонував власний план миру, проте він не був підтриманий. Серед тез – припинення вогню, перемовини та скасування санкцій проти РФ. А на конференції Ван І підкреслив, що досі є надія на мир, тож варто розпочати переговори якнайшвидше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *