Розвідка Британії пояснила відставку командира ЧФ Росії Соколова

Віктор Соколов. Фото: Військово-морський флот Росії

Розвідка Великої Британії написала, що відставка Соколова, який командував Чорноморським флотом Росії пов’язана з втратою багатьох кораблів. Про це пише Міноборони у щоденному огляді розвідки за 18 лютого.

За нещодавніми даними російських ЗМІ, адмірала Віктора Соколова відправили у відставку. На думку розвідки, таке рішення пов’язане з вагомими втратами флоту , зокрема й ураження українськими військовими ВДК «Цезар Куніков».

Також розвідка зосереджує свою увагу на Ігорі Осипові, який очолював цю посаду до Соколова. За деякими чутками, його звільнили після потоплення крейсера «Москва». Працівники стверджують, що можливий ще один варіант – причиною міг стати стиль керівництва адмірала Соколова.

Аналітики припускають, що замість Соколова призначили його колишнього заступника Сергія Пінчука на час внутрішнього розслідування про уражений корабель «Цезар Куніков». У огляді не зазначено, чи Соколов залишився живий.

Нагадаємо, українські ССО заявляли, що ліквідували Соколова унаслідок удару по штабу в Севастополі. Проте пізніше повідомили, що перевірять цю інформацію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *