Липецьку фабрику Порошенка передали у власність Росії

Акції кондитерської фабрики «Рошен» (Roshen) у Липецьку місцевий суд передав у власність Росії. Про це повідомляє прес-служба судової системи Липецької області.

Згідно з рішенням Жовтневого суду Липецька, у дохід Росії перейдуть такі активи, що належать Петру Порошено та його сину Олексію:

– «Липецька кондитерська фабрика «Рошен»;

– 94,9976% частки у статутному капіталі ТОВ «Рошен».

Цим же рішенням у власність РФ  передано 5% часток у статутному капіталі ТОВ «Рошен», що належать гендиректору підприємства Олегу Казакову.

Суд також заборонив Петру Порошенку, його сину Олексію і Олегу Казакову вести будь-яку діяльність на території РФ.

Власник підприємства під час свого президентства запевняв, що з 2014 року, коли російські війська вторглися в Україну, не веде бізнес на території держави-агресора.

У 2016 році Порошенко повідомив, що передав свою частку Roshen у так званий сліпий траст під управлінням міжнародної банківської групи Rothschild & Co.

1 квітня 2017 року кондитерська фабрика «Рошен» у Липецьку, за інформацією гендиректора Олега Казакова, зупинила виробництво.

Раніше в Росії націоналізувади кондитерську фабрику української корпорації «Конті». Відповідне рішення виніс суд Курську у листопаді 2023 року на підставі того, що власники активу нібито дискредитують армію Росії і підтримують ЗСУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *