ЗСУ отримають від Канади понад 800 безпілотників SkyRanger R70

Канада передасть Україні понад 800 безпілотних систем SkyRanger R70 загальною вартістю $70,44 мільйона (95 мільйонів канадських доларів). Про це заявив міністр оборони країни Вільям Блер, повідомляється на сайті канадського уряду.

Згідно з повідомленням, SkyRanger R70 оснащені різними системами камер та корисним навантаженням, що дозволяє їм ефективно виявляти та ідентифікувати цілі. Завдяки технічним можливостям цих дронів оператори зможуть розпізнавати будь-які джерела тепла (людей, транспортні засоби) з великої відстані, особливо в темряві та за поганої погоди.

SkyRanger R70 можуть переносити до 3,5 кілограмів вантажу, в тому числі й боєприпаси.

«Ці безпілотники є критично важливими для спостереження і збору розвідувальної інформації, а також можуть використовуватися для транспортування і доставки вантажів. Канада працює з Україною над планом навчання і графіком поставок, які, як очікується, розпочнуться цієї весни.», – йдеться в повідомленні.

Понад 800 SkyRanger R70 поставить компанія Teledyne FLIR з Ватерлоо, Онтаріо. Безпілотники передадуть Україні у рамках пакета допомоги на $595,6 млн.

За словами Вільяма Блера, від початку широкомасштабного російського вторгнення уряд Канади надав допомоги Україні на понад 9,7 млрд канадських доларів (понад $7,1 млрд).

Передавати Україні безпілотники почали і Нідерланди. Про це повідомила мінісерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише Delfi, зауваживши, що коаліція дронів є дуже важливою.

До коаліції дронів, мета якої – озброїти ЗСУ безпілотниками, приєдналися вісім країн: Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди на чолі з Латвією. Про запуск колаіції повідомили на «Рамштайні-19», який відбувся у 14 лютого 2024 року у Брюсселі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *