Болгарія затримує поставку Україні сотні бронетранспортерів

В Болгарії майже три місяці не можуть вирішити, хто сплатить за транспортування 100 бронетранспортерів, які мають передати українській армії. Про це пише Euractiv.

У болгарському парламенті за зволікання з поставкою техніки дорікають міністерству оборони країни, яке очолює Тодор Тагарев.

Як сказав депутат з правлячої коаліції «Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія» Івайло Мірчев, допомога Україні затримується через те, що «адміністрація міністерства оборони працює не оптимально».

Депутат нагадав, що рішення про передачу Україні БТРів у парламентарі ухвалили ще понад три місяці тому. Після цього представники урядів України та Болгарії підписали угоду про поставку техніки.

«Але за три місяці ми не можемо перевезти сотню машин з Софії до Русе (місто на річці Дунай на північному сході Болгарії)», – зауважив Івайло Мірчев.

Перевезення БТРів – складна логістична операція з залучення великої кількості потягів. Так пояснив затримки з транспортуванням міністр оборони Болгарії Тодор Тагарьов. У міноборони, за його словами, також з’ясовували, чи можуть союзники по НАТО сплатити за транспортування.

В пакеті допомоги, який Софія обіцяла передати Києву, передбачено передачу озброєння, яке залишилось у Болгарії з радянських часів. Україна має отримати комплектуючі до ракетних установок С-300, ракети С-300, БТРи, снаряди, міномети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *