Голова КРАІЛ заявив, що проти ліквідації органу

Іван Рудий. Фото: Forbes

Іван Рудий, який нині очолює КРАІЛ – Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, заявив, що проти трансформації органу в агенцію. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net.

На думку Івана Рудого, якщо ми прагнемо наблизити українське законодавство до європейського, то потрібно залишати регулятори для контролю деяких сфер діяльності. Він зауважив, що найкращі світові практики саме так і влаштовані.

Очільник КРАІЛ каже, комісія накладала штрафи за порушення рекламування азартних ігор, тому такий орган обов’язково має бути. Проте деякі пункти нового законопроєкту все ж імпонують керівнику. За його словами, потрібно встановити конкретну людину, яка матиме законні повноваження для ухвалення рішень, тобто заміна колегіального органу на одноосібний. КРАІЛ потрібно більше підстав для якісної роботи і врегулювання, наголосив він.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт №9256, який запропонувало Мінцифри. Серед основних тез закону ліквідація КРАІЛ, аби прибрати людський чинник з процесу видачі ліцензій й організувати все за чіткою інструкцією. Наразі документ готується на перше читання та схвалення депутатами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *