Зеленський вперше озвучив кількість загиблих військових ЗСУ

Володимир Зеленський. Фото: Суспільне

Президент України Володимир Зеленський вперше від початку війни назвав кількість загиблих українських військових. Україна втратила 31 000 захисників. Про це він розповів на пресконференції.

У рамках пресконференції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024» він надав відповідь на запитання журналіста про справжні втрати України на війні. Він сказав, що загинула 31 тисяча військових. Про поранених президент не захотів говорити, адже це надасть дані для росіян.

Він наголосив, що різноманітні дані російських ЗМІ говорили нібито Україна втратила 100 000 загиблих, проте це все брехня. Володимир Зеленський наголосив, що кожен загиблий – велика втрата. За його словами, за цей час у Росії загинули 180 тисяч військових, а разом з пораненими це близько 500 тисяч осіб.

На питання про інтенсивність сил Росії на фронті, Зеленський заявив, що у період з кінця 2023-го та на початку 2024-го артилерійська перевага РФ становила 1 до 12, проте наразі зменшилася до позиції 1 до 6. Аби знову розпочати витіснення російської армії необхідно досягнути співвідношення 1 до 1,5-3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *