ЄС розглядає план використання активів Росії для допомоги Україні

Прапор ЄС. Фото: wallpapercave.com

На зустрічі постійних представників країн Євросоюзу, було ухвалено важливе рішення щодо використання надприбутків від оподаткованих прибутків заморожених російських активів. Про це заявив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

Країни ЄС згодилися створити окремий рахунок, на який ці кошти будуть перераховуватись. Цей крок має на меті підтримати відновлення України, що перебуває в складній ситуації через російську агресію.

Ініціатива, запропонована на зустрічі, є частиною широкого плану підтримки України з боку міжнародної спільноти. Міністри закордонних справ Європейського Союзу вже домовилися про політичний план використання російських активів для цілей підтримки України.

Однак, через деякі юридичні обмеження, не усі країни-члени ЄС підтримують ідею конфіскації цих активів, тому було прийнято рішення оподатковувати прибутки від них і перераховувати ці кошти на підтримку України.

Водночас у Сполучених Штатах Америки також розглядається питання заморожених російських активів. Проєкт законодавства, що схвалений в профільних комітетах Конгресу, передбачає конфіскацію цих активів з метою передачі їх Україні для сприяння відновленню країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *