Китай відправляє свого спецпредставника домовлятись про мир в Україні

Лі Хуей, спеціальний представник уряду КНР у справах Євразії здійснить робочу поїздку, мета якої – знайти політичні шляхи врегулювання «української кризи». Про це пише агентство Xinhua з посиланням на заяву МЗС Китаю.

Згідно з повідомленням, це буде другий раунд “човникової дипломатії” з просування політичного врегулювання української кризи.

Під час поїздки спецпредставник Китаю відвідає штаб-квартиру Євросоюзу, спілкуватиметься з представниками політичних еліт у Києві, Москві, Варшаві, Берліні та Парижі.

Турне розпочнеться цієї суботи, 2 березня.

Попередню поїздку Лі Хуей здійснив в травні минулого року. Під час візиту до Києва, європейських столиць та Москви він презентував пропозиції Пекіна щодо припинення війни.

За результатами поїздки, китайський посланець заявив, що всі відвідані ним країни підтвердили готовність до припинення війни. Проте, за йо словами, Київ і Москва мають абсолютно протилежне бачення завершення конфлікту і не готові сідати за стіл переговорів.

Влада Китаю усіляко підкреслює, що дотримується нейтралітету у війні в Україні. Проте не засудила РФ за її широкомасштабну військову агресію.

14 лютого 2024 року на Радбезі ООН представник КНР Чжан Цзюнь вимагав від США припинити озброювати Київ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *