Анархізації не буде, – глава МВС Польщі про розсипане українське зерно

Поліція Польщі розслідує кожен випадок псування вантажів з української агропродукцією. Всі причетні до цього будуть встановлені та затримані, пообіцяв в етері “Польського радіо” очільник МВС Польщі Марцін Кєрвінський.

За його словами, випадки, коли українське зерно висипають на землю з вантажівок або вантажних потягів, є злочином. Скільки саме таких випадків сталося він не уточнив, але пообіцяв, що польська влада не залишить їх без уваги.

«Звичайно, що це злочин, і такої анархізації в публічному просторі поліція й уряд Дональда Туска не дозволять», – сказав Марцін Кєрвінський.

Він також спростував інформацію, що з’являється у публічному просторі, про затримання на кордоні з Польщею гуманітарних та військових вантажів для України.

Очільник польського МВС зазначив, що пункти пропуску, а також ділянки авто та залізничних доріг, що ведуть до них, мають бути критичною інфраструктурою. І уряд Дональда Туска мав вписати їх у відповідний перелік.

Нагадаємо, українську агропродукцію висипали з вантажівок та зерновозів під час фермерських протестів, які розпочалися у Польщі з 9 лютого 2024 року. Відомо про 4 таких випадки. Так, вандали висипали під колеса транспорту українське зерно, ріпак та кукурудзу. Частина з цих вантажів йшла транзитом через польську територію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *