ЄС виділить Україні 21 млрд євро на військову підтримку

Жозеп Боррель. Фото: unian.ua

Україна отримає значну військову підтримку від країн-членів Європейського Союзу на суму не менше ніж 21 млрд євро. Це відзначив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель після зустрічі міністрів оборони країн ЄС.

Згідно з оголошеними зобов’язаннями, ці кошти будуть виділені з бюджетів на 2024 рік. Наголосивши на важливості надання військової допомоги, Боррель підкреслив, що це не лише слова, а реальні дії, спрямовані на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Варто відзначити, що канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єри Данії, Чехії, Естонії та Нідерландів раніше вже висловили свою підтримку Україні та закликали до спільних зусиль для забезпечення безпеки та стабільності у регіоні. Згуртованість країн-членів ЄС у цьому питанні свідчить про важливість співпраці та спільних стратегічних рішень в обличчі загроз.

Нагадаємо, що зростання обсягів військової допомоги стає актуальним в контексті можливого припинення американської допомоги, про що говорив і канцлер Німеччини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *