Трамп вдруге отримав поразку у справі про штурм Капітолія

Ексочільник США Дональд Трамп має відповідати за злочини, скоєні під час свого президенства. Таке рішення виніс Апеляційний суд округу Колумбія, повідомляє CNN.

Колегія суддів дійшла до висновку, що президентський імунітет не розповсюджується на громадянина Трампа, і він має макі ж права та обов’язки, як будь-який інший обвинувачений.

У серпні минулого року спецпрокурор Джек Сміт офіційно звинуватив Дональда Трампа у спробі обманом скасувати результати президентських виборів 2020 року у США. Йдеться про справу про штурм Капітолія 6 січня 2021 року.

У відповідь на звинувачення Дональд Трамп заявив, що під час цих подій він мав президентський імунітет, бо діяв як глава держави.

Суд першої інстанції підтримав сторону обвинувачення, відкинувши аргумент колишнього президента. Захист Трампа оскаржив рішення вашингтонського окружного судді та програв.

“Ми не можемо прийняти твердження колишнього президента Трампа про те, що президент має необмежену владу вчиняти злочини, які нейтралізували б найбільш фундаментальну перешкоду виконавчій владі — визнання та реалізацію результатів виборів“, — йдеться в рішенні Апеляційного суду.

Адвокати колишнього президента мають намір оскаржити це рішення у Верховному суді.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *