Війну в Україні підтримують 77% росіян, – соцопитування

Дві третини росіян підтримують війну в Україні

Переважна більшість росіян вважають, що Росія платить занадто високу ціну за війну в Україні. При цьому готові і надалі вбивати українців – підтримка війни у РФ майже два роки залишається стабільно високою. Про це свідчать дані опитування, оприлюднені 6 лютого 2024 року «Левада-центром».

У січні 2024 року 77% респондентів висловилися на користь війни з Україною, 16% – проти, а 8% – не змогли дати однозначної відповіді.

40% опитаних готові підтримують продовження бойових дій. 52% налаштовані на мирні перемовини. За даними  соцопитування, кількість налаштованих на дискусії щодо закінчення війни зменшився в грудні-січні (з 57% до 52%) у порівнянні з листопадом 2023 року.

33% росіян вважають себе морально відповідальними за смерть і руйнацію в Україні (10% – повністю відповідальними, 21% – частково відповідальними), тоді як 62% опитаних не поділяють цю думку. Така тенденція стабільна і не змінюється вже півтора року.

Дві третини росіян згодні з тим, що Росія платить занадто високу ціну за участь у спеціальній військовій операції, проте більшість опитаних не вважають її початок помилкою.

77% відсотків росіян підтримують війну в Україні. Фото: levada.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *