ЄС розглядає сценарій повернення Трампа до влади

Дональд Трамп. Фото: AP Photo

Європейський союз обговорює різні можливі варіанти переможця на виборах в США, які відбудуться в листопаді цього року. Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі Єврокомосія працює над оцінкою можливого президенства Дональда Трампа, оскільки хоче продумати реакцію на будь-які агресивні дії політика, зокрема й торгівельні мита, застосовані проти об’єднання.

За словами співрозмовника видання, країни-члени усвідомлюють «стиль» політики Трампа, тому прагнуть обдумати можливі заходи. На думку дипломатів, команда кандидата передбачає низку тарифів проти блоку, а також податки на цифрові послуги.

На попередньому терміні президенства він запровадив тарифи на сталь та алюміній з ЄС, обгрунтувавши це національною безпекою. Порозуміння вдалося знайти вже за чинного Джо Байдена.

У Євросоюзі ширяться переживання, що США може припинити виділяти кошти на допомогу України й оголосити вихід з НАТО. За його січневою заявою, ставлення США до Альянсу залежить від ставлення НАТО до Штатів.

Наразі за опитуванням Bloomberg News/Morning Consult, Трамп дещо обходить Байдена в штатах, які мають вирішальну кількість голосів на виборах 2024 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *