Washington Post: ЗСУ критично не вистачає не лише снарядів, а й піхоти

Воїни ЗСУ. Фото: Washington Post

Українським військовим, які перебувають у гарячих точках фронту, критично не вистачає піхоти, що призводить до морального виснаження бійців. Про це розповіли військовослужбовці в Краматорську американському виданню The Washington Post.

Вони зазначили, що наразі найголовніша проблема на передовій – брак особового складу, оскільки Росія веде потужний наступ та посилює власні сили.

Командири батальйонів кажуть, що їхні підрозділи дуже виснажені. Один з керівників розповів, що наразі у нього менше 40 піхотинців, але вони стримують навалу росіян. За його словами, для такого протистояння в батальйоні потрібно близько 200 людей.

Видання пише, що такі повідомлення з’явилися після чуток про ймовірну відставку Головнокомандувача ЗС Залужного. Зі слів близького оточення президента відомо, що основна розбіжність полягає якраз в кількості людей, яких потрібно мобілізувати.

Питання полягає також в проблемі фінансування виплат мобілізованих, оскільки тоді бюджет України буде в дуже критичному становищі. А надана допомога від ЄС не може використовуватися у воєнній сфері.

Офіс президента відмовився від коментування цієї інформації, звернувшись до Міноборони, які направили до Генштабу. Але Washington Post так і не отримало відповідь на почуту від військових відомості.

Нагадаємо, наразі уряд підтримав оновлений законопроєкт №10449 про мобілізацію, який очікує другого читання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *