У Вашингтоні військовий пілот підпалив себе з криком «Волю Палестині»

Американський льотчик скоїв акт самоспалення перед будівлею посольства Ізраїлю у Вашингтоні вдень 25 лютого. Частину своїх дій він записав на відео, повідомляє CNN з посиланням на місцеву поліцію.

Згідно з відеозаписом, який є у розпорядженні телеканалу, чоловік каже, що його звуть Аарон Бушнелл. Він додав, що не хоче «бути співучасником геноциду», і його біль не можна порівняти з болем палестинців.

Після цього він кладе на землю камеру і вигукуючи «Свободу Палестині» обливає себе невстановленою рідиною та підпалює.

Палаючу людину загасили поліцейські з вогнегасників. За інформацією поліції штату округу Колумбія, потерпілий наразі перебуває у лікарні у критичному стані.

Працівники посольства під час інциденту не постраждали і знаходяться у безпеці.

Чергова ескалація палестино-ізраїльського конфлікту почалася 7 жовтня. Після того, як бойовики ХАМАС здійснили терористичні атаки, через які загинули 1200 ізраїльтян. Окрім цього бойовики брали у заручники мешканців Ізраїлю.

У відповідь на терористичний напад ХАМАС Ізраїль розпочав військову операцію проти групи в Газі. За словами представників ХАМАС, які контролюють міністерство охорони здоров’я, внаслідок ізраїльських атак загинули майже 30 000 палестинців в Газі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *