Коаліція “Рамштайн” виділила Україні понад 80 млрд доларів

Патрік Райдер. Фото: Getty Images

Держави-союзники готові виділити Україні мільярди доларів на безпеку. Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер на брифінгу після онлайн-зустрічі Контактної групи у форматі “Рамштайн”, котра відбулася вчора, 23 січня. 

“Контактна група продовжує виділяти допомогу на військову підтримку України, котра захищається від агресії Росії. Загалом коаліції виділила Україні понад 80 млрд доларів на гарантування безпеки. Важлива робота коаліції триває і буде орієнтована на ВПС України, артилерію, морські операції, протиповітряне прикриття, наземну оборону, розмінування та інформаційні технології”, — сказав Райдер.

На питання журналістів, чи програє Україна війну, якщо не отримає підтримку від США, речник Міноборони відповів, що така загроза існує.

“Я не хочу передбачати результат битви. Але очевидно, що загроза — реальна. Той факт, що Росія має намір продовжити воювати проти України, окупувати Україну та знищити як країну, свідчить про серйозну загрозу безпеці, котра нікуди не зникне. Отже, чим швидше ми зможемо продовжувати надавати той рівень підтримки, який ми маємо, тим краще не лише для України, а й для міжнародної спільноти”, — підсумував генерал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *