Росія після атаки дронів зупинила один НПЗ, – Reuters

Унаслідок нещодавньої атаки українських дронів Куйбишевський НПЗ в Росії зазнав серйозних ушкоджень, що призвело до повної зупинки виробничих процесів. Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

За інформацією видання, ударом було виведено з ладу одну з ключових установок первинної переробки нафти CDU-5. Через зупинку цієї установки підприємство втратило половину своїх потужностей.

Суміжна установка CDU-4 під час атаки дронів не постраждала. Однак вона не може функціонувати автономно, бо залежна від пошкодженої. Через це завод повністю зупинив переробку нафти.

За підрахунками Reuters, атаки російських дронів зупинили близько 14% нафтопереробних потужностей Росії.

Відзначимо, що зупинений Куйбишевський НПЗ входив до 30 потужних нафтопереробних підприємств РФ (29-е місце). У загальному обсязі перероблення нафти в РФ він обіймав частку у 1,34%.

Загалом, за інформацією глави СБУ Василя Малюка, Україна здійснила 13 успішних атак на російські НПЗ.

Нагадаємо, уряд Росії з 1 березня на півроку заборонив експорт бензину.

Щоб не допустити «бензинового голоду» в середині країні російська влада суттєво збільшила імпорт бензину з сусідньої Білорусі. Як зазначає Reuters, протягом березня цього року РФ імпортувала з Білорусі 3 000 тонн бензину. Це вп’ятеро більше, ніж в лютому. В січні Росія взагалі не ввозила бензин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *