Голова Міноборони США розповів про що буде «Рамштайн»

Ллойд Остін. Фото: REUTERS

Ллойд Остін, міністр оборони США офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони у форматі «Рамштайн». Про це Міноборони США написали на своїй сторінці у мережі Х.

Сьогодні, 14 лютого, відбувається 19-те засідання у форматі «Рамштайн», на ньому майже 50 союзників обговорюють військову підтримку для України у протистоянні з РФ. У своїй заяві на відкритті він наголосив, що сьогодні обговорюватимуть короткострокові потреби України, зокрема й артилерійські снаряди та протиповітряна оборона.

Планується забезпечення військ ЗСУ винищувачами F-16 та постачання достатньої кількості боєприпасів. Багаторівнева оборона неба дозволить якісно захищати цивільне населення.

“Результат боротьби України проти Путіна та його імперської агресії допоможе визначити глобальну безпеку на десятиліття», – підкреслив Остін.

Ллойд Остін запевнив, що дії агресора не мають жодного виправдання, але це серйозний виклик для Європи. Проте поки Україна боронить свободу, ніхто не може стояти осторонь.

Нагадаємо, що попередня зустріч проводилася 23 січня. Також за деякими даними можлива зміна формату засідань, які перейдуть під порядкування НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *