Посол: 50 млрд євро допомоги від ЄС недостатньо

Прапори ЄС. Фото: Getty Images

Всеволод Ченцов, який наразі представляє Україну в ЄС розповів, що існує ймовірність збільшення пакету допомоги від блоку. Про це він говорить в інтерв’ю «Європейській правді».

Ченцов зазначає, що Україні потрібно більше коштів, ніж ухвалені в чотирирічному пакеті допомоги. У домовленостях передбачена можливість перегляду запланованих фінансів, через два роки ЄС ймовірно збільшить цей інструмент, адже потреб багато.

Посол зауважив, що важливо знати як саме наповнюватимуть грантову та кредитну частину допомоги та чи використають заморожені активи РФ. Оскільки визначений поріг в 50 млрд євро не покриє усі потреби.

Також він думає, що у контексті інвестиційної складової, технічної допомоги до членства в об’єднанні потреби України варто буде уточнювати.

Нагадаємо, 1 лютого, на саміті ЄС у Брюсселі країни-члени погодили пакет допомоги Ukraine Facility, який передбачає кошти для допомоги України. Фінансування передбачає 50 млрд євро, які надійдуть протягом 4 років. Наразі анонсували перші виплати на березень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *