Канада спрямує для України 44 млн доларів на F-16

Канада та Україна. Фото: Слово і Діло

Канадський міністр оборони Білл Блер повідомив про додаткову фінансову допомогу для обладнання західних винищувачів F-16. Про це повідомляє Міноборони Канади.

У середу, 14 лютого, проходить засідання у форматі «Рамштайн». Це вже 19-ті збори майже 50-ти країн партнерів України. На ньому Блер заявив, що Канада спрямує близько 44 млн доларів, що становить 60 млн канадських доларів, на забезпечення програми з оснащення ЗСУ винищувачами F-16.

За словами канадського міністра, фінанси допоможуть закупити необхідне обладнання для літаків, а саме запчастини, озброєння та боєприпаси.

«Доки сміливі українські воїни борються за свободу та суверенітет своєї країни, канадці стоять з ними. Ми прагнемо поглибити співпрацю партнерами для зміцнення підтримки на самооборону України», – підкреслив він.

Впродовж року Канада сприятиме навчанню український воїнів, які планують літати на винищувачах. Оголошений внесок стане частиною нової підтримки у розмірі 500 млн доларів, про які прем’єр Канади Джастін Трюдо повідомляв в червні 2023 року.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення Канада спрямувала на військову допомогу Україні понад 2,4 млрд доларів, а також навчала близько 40 000 військових ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *