Кільський інститут: ЄС має вдвічі збільшити військові видатки, щоб перекрити США

Прапори ЄС. Фото: Getty Images

На думку Кільського інституту світової економіки, який провів оцінку міжнародної військової допомоги у боротьбі з РФ, ЄС доведеться вдвічі збільшити видатки на озброєння для Києва, щоб потенційно перекрити підтримку США цьогоріч. Про це інститут повідомляє на своєму сайті.

За даними інституту загальна допомога від Євросоюзу перевищує фінанси від США, однак для щоб повністю замінити оголошену підтримку від штатів доведеться подвоїти бюджет підтримки для України та прискорити терміни постачання.

Нові дані показують, що є вагомий розрив між обіцяною та фактичною допомогою від країн-членів блоку. Згідно даних на 15 січня 2024 року ЄС планував надати озброєння на 144 млрд євро, проте з них вдалося реалізувати лише 77 млрд євро.

Такі результати спричинені затримкою ухвалення сенатом США нового пакету підтримки для України у розмірі понад 60 млрд доларів. За останніми даними змінений текст проєкту закону подали до Палати представників, проте вона до 28 лютого у відпустці. Відповідно голосування тимчасово призупинили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *