Іраклій Гарібашвілі знову покидає посаду прем’єр-міністра

Іраклій Гарібашвілі. Фото: eurointegration.com.ua

Прем’єр-міністр Грузії повідомив про свою відставку. Новину оголосили на брифінгу, де сам Гарібашвілі підтвердив відставку. Про це заявила “Європейська правда”.

Однак грузинські ЗМІ вже почали розгортати аналіз щодо можливих причин цього кроку. За інформацією, яку надали ЗМІ, на посаду глави уряду планується представити кандидатуру Іраклія Кобахідзе, який є головою правлячої партії “Грузинська мрія”. Сам Гарібашвілі, у свою чергу, вирушає на посаду голови “Мрії”.

У своєму заявленні прем’єр-міністр наголосив на внутрішній демократії у своїй партії та ротаційному принципі. Це вважається найбільш очевидним проявом, який, за його словами, сприяє внутрішнім перетворенням та змінам. Політик також зазначив, що його відставка не є плодом зовнішнього тиску чи конфліктів у партії.

Зазначимо, що це не перший раз, коли Іраклій Гарібашвілі покидає посаду прем’єр-міністра. Він вже очолював уряд у 2013-2015 роках та у лютому 2021 року.

Іраклій Кобахідзе, висунутий на роль нового прем’єр-міністра, в минулому був спікером парламенту Грузії. Він залишив свою посаду у 2019 році після масових протестів у Тбілісі, відомих як “ночь Гаврилова”. У січні 2021 року він став головою керівної партії “Грузинська мрія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *