Москва намагається підірвати довіру до Зеленського – ЗМІ

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Росія протягом останнього року розгортала потужну кампанію з дезінформації для зниження рейтингу влади України, зокрема й президента Зеленського. Про це пише видання The Washington Post.

Перший заступник голови офісу президента Росії Сергій Кирієнко виступив організатором створеної схеми, яка мала на меті посварити військове і політичне українське командування. Після успішного наступу ЗСУ у Харківській та Херсонській областях розробили план дискредитації керівництва, зокрема й Зеленського та Залужного.

Російські пропагандисти використовували телеграм для поширення різноманітних наративів. У фейкових статтях наголошували на великих втратах українських воїнів, прагнули знизити рейтинги керівних людей України. Одночасно намагалися деморалізувати жителів України та іноземні держави.

Досягненнями мав стати підвищений страх через велику кількість відставок уряду та публічних конфліктів. З декількох презентацій помітно, що ролики та пости залітали на мільйонні перегляди, а до коментування дописів залучали окремих «ботів» та людей.

Проте за останніми дослідженнями рейтинг президента змінився не суттєво, що розчарувало стратегів. Співрозмовник видання зазначив, що найважчі випробування ще попереду і РФ розгорне нову різнопланову кампанію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *