Президент Чехії заявив про посилення тиску РФ на фронті

Петр Павел. Фото: AP

Президент Чехії Петр Павел застерігає, що воєнний тиск з боку Росії найближчим часом усилиться. Про це очільник країни сказав під час зустрічі з громадянами у Стршибро, повідомляють České noviny.

Петр Павел впевнений, що країна-агресорка почне більш інтенсивні наступальні дії напередодні “виборів президента” у РФ, котрі пройдуть вже в березні. За словами політика, навіть якщо у Володимира Путіна на виборах не з’явиться серйозний суперник, йому все одно необхідно продемонструвати виборцям якісь результати.

Президент Чехії також розкритикував промову міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на засіданні Радбезу ООН. Тоді представник країни-агресорки заявив, що Кремль буде мати справу з Києвом тільки якщо нинішнє українське керівництво буде усунуте.    

“Країна, яка вдирається на територію свого суверенного сусіда, окупує частину землі, руйнує інфраструктуру, вбиває десятки тисяч людей, заявляє, що готова вести переговори, якщо позбавиться державного керівництва, яке законно обрали в демократичних умовах. Це пік лицемірства”, — наголосив Петр Павел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *