Велика Британія та Швеція підсилять українську коаліцію дронів

Солдат ЗСУ. Фото: mil.in.ua

До української коаліції дронів та РЕБ, котру створили в грудні 2023 року, доєдналося ще дві країни. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Велика Британія і Швеція оголосили, що підсилять коаліцію дронів. Про це Міністр оборони Швеції Пол Йонсон повідомив під час засідання “Рамштайну”. Своєю чергою Велика Британія вирішила стати співлідером цього союзу.

Нагадаємо, що союз дронів та РЕБ запропонував Україні створити Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс під час візиту у Київ. Тепер в коаліцію входить 4 країни. В Мінобороні впевнені, що виробництво дронів значно підсилить українську армію, бо воювати повинні “технології, а не люди”. 

Наразі українське виробництво літальних апаратів налічує понад 70 зразків. Всі ці види дронів активно використовують у війні. Але такий важливий для української армії проєкт прагнуть масштабувати. Є потреба й у засобах радіоелектронної боротьби та технологіях, котрі підсилять захист критично важливої інфраструктури України. Їхнє виробництво також обговорювали країни-учасниці нової коаліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *