Європа не готова до протистояння з РФ, – Зеленський

Зеленський на конференції. Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наразі немає жодної європейської держави, яка готова до війни. Про це він говорив у своєму виступі на Мюнхенській конференції.

Відповідаючи на запитання, Зеленський зауважив, що на дискусіях з лідерами Німеччини та Франції, він вказав на настрої народу. Він попросив пригадати як все відбувалося в Україні у 2014 році. Тоді українці не були готові до окупації Криму та Донбасу. Проте протягом наступних 8 років люди поступово налаштувалися до такої агресії.

На його думку, населення Європи не готували до можливого протистояння ані психологічно, ані в медіа. Він сказав, що знає чому це, оскільки ніхто не хоче війни. Він додав, що немає країни, готової до вторгнення. Це не через те, що хтось має більші чи менші сили. Україна мала час підготуватися.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів почали говорити про можливий напад РФ на країни Заходу. Деякі міністри оборони закликають уряди покращувати готовність до війни. А Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що варто готуватися до десятилітнього протистояння з Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *