Німеччина зібрала 500 доказів злочинів РФ в Україні

Бундестаг. Фото: Unsplash

Поліція Німеччини зібрала вже понад 500 свідчень щодо російських воєнних злочинів в Україні. Про це повідомляє видання DW.

Голова Мін’юсту Німеччини Марко Бушман закликає усіх очевидців з України не видаляти жодного матеріалу фіксації, а поділитися ними з поліцією. Міністр наголосив, що будь-які фото чи відео на звичайному смартфоні можуть допомогти в розслідуванні, тому той, хто позбувається цих записів лиш допомагає військовим злочинцям.

Бушман зазначив, що наразі зібрали 500 доказів та опитали близько 160 свідків. Наступного тижня планується конференція з питань міжнародного права, де зокрема говоритимуть про удари дронами на житлові квартали. Він наголошує, що прицільно спрямований російський дрон на будинок, де перебувають цивільні – воєнний злочин.

Німецький міністр сподівається, що диктатор Росії постане перед судом. Він підкреслив, що Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, тож це знак продовжувати розслідування надалі. Наразі працюють над залученням Польщі до процесу, оскільки вона прийняла мільйони біженців з України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *