У центрі Праги фермери влаштували протест на 500 тракторах

У Чехії фермери влаштували акцію протесту у Празі, вимагаючи відмовитися від запровадженої у країнах ЄС програми Green Deal («Європейський зелений курс»). 19 лютого вони підігнали близько 500 тракторів та вантажівок до будівлі Міністерства сільського господарства у Празі, частково заблокувавши рух у центрі чеської столиці, повідомляє RPI.

За інформацією видання, ключова роль у згуртуванні незадоволених фермерів належить профспілковим діячам, зокрема, об’єднанню вільних профспілок на чолі з Богумиром Дуфеком.

За його словами, основна вимога учасників протесту полягає у відмові від програми Євросюзу «Європейський зелений курс» (Green Deal). Організатори протесту хочуть зустрічі з міністром сільського господарства країни Мареком Виборни, щоб передати йому список вимог.

Як повідомляє Європейська правда, у Чехії сільгоспвиробники впевнені, що запроваджений в ЄС пакет законів під загальною назвою «Європейський зелений курс», вимагає від них занадто багато. Зокрема, Green Deal передбачає обмеження на використання добрив пестицидів. Це має привести до збільшення у сільгоспвиробництві частки здорових та безпечних для здоров’я людей продуктів харчування. Програму мають реалізувати до 2050 року.

Нагадаємо, польські фермери, захищаючи свої інтереси, заблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Під час акції протесту, протестувальники пошкодили українські вантажівки, внаслідок чого зерно висипалося на дорогу.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев попередив, якщо польські фермери не припинять блокування кордону, бюджет України тільки в лютому недоотримає майже 8 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *