Зеленський прибув із візитом до Німеччини

Президент України Володимир Зеленський має намір взяти участь у Мюнхенській безпековій конференції. Про це український лідер повідомив у Telegram.

За словами президента, 16 лютого 2024 року розпочалася його дводенна робоча поїздка до ФРН. Під час візиту Володимир Зеленський проведе зустрічі з партнерами з Німеччині та Франції.

За словами голови держави, мета візиту – створення нової архітектури безпеки для України та закінчення війни на справедливих для українців умовах.

Президент повідомив, що планує досягти нових угод і взяти участь у Мюнхенській конференції з безпеки, запланованій на 17 лютого.

За інформацією Офісу президента, в рамках конференції Володимир Зеленський проведе низку переговорів європейськими високопосадовцями. Зокрема, відбудуться зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, пані прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Як повідомили в ОП, після Німеччини Володимир Зеленський відвідає Францію, де зустрінеться зі своїм колегою Емманюелем Макроном. Під час візиту до Парижу заплановано підписання двосторонньої угоді з Францією з гарантіми безпеки.

Раніше українська делегація вела перемовини з французькою з метою обговорення двосторонньої угоди про гарантії безпеки, схожої на вже підписаний документ на 10 років з Великою Британією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *