У Білорусі розробили законопроєкт про покарання за пропаганду ЛГБТ

Генпрокуратура Білорусі розробила проєкт закону про відповідальність за пропаганду ідей, що протирічать традиційним родинним цінностям. Покарання загрожує тим, хто підтримує ЛГБТ, добровільну відмову від дітей (childfree), повідомляє ТАСС із посиланням на генпрокурора країни Андрія Шведа.

Крім пропаганди ЛГБТ, за словами Шведа, документ передбачає покарання за пропаганду педофілії.

“Діяльність наших опонентів, які намагаються зруйнувати наші цінності, намагаються зруйнувати нашу державність, нашу мораль, спрямована загалом на руйнування Білорусі як країни. Тому сьогодні, у разі ухвалення за нашою пропозицією змін, доповнень до закону, запровадження адміністративної відповідальності, з урахуванням практики далі будемо аналізувати ситуацію”, – сказав Швед.

За його словами, всім, хто порушить цей закон, загрожує адміністративна відповідальність. Яка саме, генпрокурор не зміг пояснити, пославшись на те, що законопроєкт проходить процедуру узгодження.

У липні 2023 року у Білорусі випустили посібник з питань демографії. Одним із головних заходів для поліпшення демографічної ситуації називають закріплення в новій редакції Конституції поняття шлюбу «як союзу чоловіка і жінки». А як загрозу демографії в інших країнах, серед іншого, бачать у «новомодній субкультурі чайлдфрі (childfree)».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *