Шольц пояснив, чому на саміті у Швейцарії не буде переговорів про мир

Поки Росія впевнена, що може перемогти Україну, говорити про мирні переговори зарано. Тож на конференції, що менше ніж за 10 днів розпочнеться у Швейцарії, цієї теми торкатися не будуть. Про це сказав очільник німецького уряду Олаф Шольц у своїй урядовій заяві в Бундестазі, пише Tagesschau.

«Там поки що не буде жодних мирних переговорів. Ми ще далекі від цього, поки Росія вірить, що може досягти своїх цілей на полі бою», – сказав канцлер.

За його словами, мета саміту у Швейцарії – залучити країни усього світу, щоб дати зрозуміти Кремлю, що норми міжнародного права та Статуту ООН діють.

Німецький лідер додав, що РФ має вивести свої війська з території України. Він також підкреслив важливість посилення Бундесверу і допомоги Україні.

На переконання Олафа Шольца, немає «нічого наївного або ганебного», коли люди турбуються про мир.

Нагадаємо, форму має відбутися 15-16 червня у Швейцарії. Участь в ньому, за інформацією Сергія Никифорова, прессекретаря президента України, підтвердили 107 країн та міжнародних організацій.

Передбачається, що на саміті миру обговорюватимуть три блоки. Учасники зосередяться на питаннях ядерної безпеки, депортації незаконно вивезених до РФ дітей та експорті зерна, яке є елементом глобального продовольчого благополуччя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *